Advertisement
-
Nasi goreng pedis, pittige nasi goreng
WAARSHUWING: het is piitig!
Abang-abang nasi-goreng-pedis,
Nasi Goreng, wie weet? Iedereen in Nederland denk ik. Je kun deze gerecht bij het indische restaurant vinden. Dit gerecht is door indische naar Nederland gebracht. Op dit moment is het al in Nederland bekend. Vaak denken sommige Nederlanders dat Nasi goreng oorspronkelijke gerecht uit Nederland is. In Indonesia, dit gerech is heel bekend. Van elite hotel tot "abang-abang".
Kijk maar dit is de resultaat:
Alleen al het zien van lekker eten geeft me een goed gevoel :)
Opa wilt niet te veel babbelen, zo het is de recept van Nasi goreng pedis (zonder vlees, opa eet geen vlees):
Ingrediƫnten
* 200 gr gekookte rijst, afgekoeld
* 2 eieren
* 2 rode sjalotten
* 1 knoflook
* 1/2 tl witte peper
* 1 tl trassie (hoeft niet te gebruiken, het smaak is lekker maar het geur van deze trassie is echt niet lekker)
* 3 el sambal oelek (veel?, het is nasi goreng pedis
* 2 lombok(rawit)
* 1 el ketjap manis
* 1 bosje selderie
* 1 zakje gebakken uien
* 1 el olie
* knoflook + sjalotten uitgeknipt
[bewerken] Bereiding
1. Snipper sjalotten en knoflook.
2. Breek de eieren en roer ze stuk.
3. Eerst olie moet vergit worden, roerbak de eieren in grove stukken gaar, haal ze uit de pan.
4. Daarna moet olie opnieuw in de wok verhit worden.
5. Fruit hierna de sjalotten en knoflook totdat de sjalotten glazig zijn.
6. Dan gaan witte peper, sambal, lombok en trassie erin. Alles moet goed gemengd worden op klein vuur en wachten tot gaar worden.
7. De eventuele toevoegingen kip of garnalen gaan er nu bij.
8. Mengen de al gekookte rijst in de wok dan mengen de gekppkte rijst in de wok met alle kruiden en garnalen, net vergeten om ketjap naar smaak toe te voegen.
what nu dan? :
Eten een volle bord van Nasi goreng. Om lekerder te maken, gebakken uien en selderie strooien
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties: