Advertisement
-
Ketoprak, goed voor vegetarisch...
Ketoprak is een traditionele etenswaar vanuit Jakarta. Dit bestaat uit lontong (lontong is gemaakt uit gestoomde rijst voedsel gepakt in bananenblad)[pindasaus, tofu, keroepoek en rijsmeel . In Jakarta kan je dit etenswaar overal vinden. Prijs is niet duur, minder dan 1 Euro krijgt je vol....
De recept
Ingredienten
- rijst
- bananenbladjes
- tahoe 100 gram
- toge/ tauge 100 gram
- 10 lepel pinda saus (200 gram)
- 200 gram rijsmeel
- bruine suiker naar smaak
- spaanse peper naar smaak
- tamarind water
- zout naar smaak
-knoflook naar smaak
- keroepoek
- zoete ketjap
- gebakken uien
voorbereiding
I. Lontong
- rijst is in bananenblaad gepakt
- Ingepakte rijst is 1 cm under water geweekt voor1 uur met matig vuur
- gare ingepakte rijst wordt nu "lontong"
- na een uur rijst woordt gaar, verkoel de lontong
- weekt rijsmeel voor 3 minuten onder warm water
- daarna rijsmeel doorsijpelen lekken
II Ketoprak maken
- voeg Pindasaus met bruine suiker aan te geven, geef spaanse peper naar smaak aan, geeft tamarind aan, mengt alles aan. Vergeet niet om zout en knoflook aan te geven, maak puree van alleemaal
- voeg rijsmeel toe
- voeg tahoe toe (je mag wel tohoe eerst koken)
- alles mengen
- stroien gebakken uien en keroepoek
- voegt ketjap manis naar smaak.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties: